Koarica  
Ukupno komada: 0
Ukupna cijena: 0,00kn
Naslovna -> Proizvoai -> Enjingi
Enjingi
Enjingi

Vinogradarstvo i vinarstvo Enjingi
Hrnjevac 87
34335 Vetovo

tel: 034/267-200
fax: 034/267-201

info@enjingi.hr
www.enjingi.hr

Enjingi

Linkovi:

Nacional
Vjesnik


Video:
Pokreni Video
Vinarija Enjingi

Vina obitelji Enjingi tradicionalno su udesna. Nije ih mijenjala povijest niti je na njihove okuse utjecala socijalna i društvena stvarnost prostora u kojemu su sazrijevala. Njihov je nastanak uvijek u osnovi odreivala priroda, iju su nepredvidivost vrijedni i iskusni ljudi s vremenom nauili kontrolirati. I tako su definirali autentinu proizvoaku tradiciju.

Obitelj Enjingi danas obrauje 50 hektara vinograda na poloajima Hrnjevac,Venje i Mitrovac u Kutjevakom vinogorju.

Vinogradi, prosjene starosti 15 godina, podignuti su na osunanim, junim obroncima Krndije na izuzetnim ilovastim, pjeskovito-ilovastim i kamenitim tlima, na podlozi od škriljevca i granita. Vinogradi stariji od 35 godina brino se uvaju zbog izuzetne kvalitete koju daju, a novi nasadi se podiu u gustom sklopu, do 8500 trsova po hektaru.

Takav nain uzgoja omoguava optereenje  manje od kilogram groa po trsu i postizanje visoke kvalitete vina. Niski prinosi, 7-8 tona po hektaru, a u specijalnim berbama (kasne berbe, izborne berbe) i manji od 5 tona po hektaru izvlae najbolje  iz sorata graševine, rajnskog rizlinga, zweigelta, pinota crnog, pinota sivog, traminca mirisnog, sauvignona, cabernet sauvignona, merlota i rizvanca.

U elji da vina budu što vjerniji odraz tla, podneblja i tradicije, a takoer i izvor zdravlja za uivaoce, cijela proizvodnja je postavljena po ekološkim principima.  

Izuzetno povoljni klimatski uvjeti, prirodno bogatstvo tla i racionalno gospodarenje omoguava proizvodnju bez upotrebe sintetskih mineralnih gnojiva, a od zaštitnih sredstava koriste se samo klasina sredstva, bakar i sumpor u minimalnim koliinama.


Vina:
Enjingi Graevina
Enjingi Graevina
bijelo vino
Hrvatska
0,75L
vrhunsko
suho
2015.
54,25 
vie o proizvoduvie o proizvoauSTAVI U KOARICU
Enjingi Venje
Enjingi Venje
bijelo vino
Hrvatska
0,75L
vrhunsko
polusuho
2007.
80,50 
vie o proizvoduvie o proizvoauSTAVI U KOARICU
Enjingi Zweigelt barrique
Enjingi Zweigelt barrique
crveno vino
Hrvatska
0,75L
vrhunsko
suho
2007.
57,88 
vie o proizvoduvie o proizvoauSTAVI U KOARICU